Olej Rzepakowy tłoczony na zimno 500 ml





Dostępność: duża ilość | |
Wysyłka w: 5 dni |
Cena regularna:
towar niedostępny

Opis
Najwyższej jakości, świeży olej rzepakowy ze 100% polskiego rzepaku. Tłoczony na zimno na terenie Rolniczej Spółdzielni Produkcyjnej w Czechach, koło Krakowa, przez Olejarnię Łoś.
Staranna produkcja, nad którą czuwamy od siewu ziaren po dokładne zabezpieczenie w butelce sprawia, że oferujemy produkt naprawdę wyjątkowy. Olej Rzepakowy z Olejarni Łoś badają niezależni specjaliści badań żywności: GBA Polska. Dzięki temu jesteśmy pewni, że nasz produkt wyróżnia się wysoką zawartością witamin A, D, E i K, a także wielonienasyconych kwasów tłuszczowych omega-3 i omega-6 w najlepiej przyswajalnych przez nasz organizm proporcjach.
Olej Rzepakowy z Olejarni Łoś ma aksamitny smak z lekkim orzechowym aromatem. Każda jego łyżka to naturalne źródło dobrze przyswajalnych witamin i zdrowych kwasów tłuszczowych. Dlatego najlepiej używać go codziennie:
- wzbogaci sałatki i surówki, pasty do pieczywa: warzywne, z twarogu, z nasion roślin strączkowych, ryb, jajek itp.
- jest doskonałą bazą do sosów
- sprawdzi się jako zamiennik masła - okrasi ziemniaki, gotowane warzywa, znakomicie smakuje na kanapkach
- doskonale odnajduje się w smoothies, jogurtach, podnosząc ich wartości odżywcze
- domowy majonez przygotowany z jego użyciem - coś wspaniałego
- a nam chyba najbardziej smakuje najprościej - ze świeżym, jeszcze ciepłym pieczywem (można posolić, można dodać balsamico, niebo w gębie!)
WAŻNE: By cieszyć się jego wyjątkowymi walorami odżywczymi, Oleju Rzepakowego Olejarnia Łoś używamy wyłącznie na zimno i do potraw, których temperatura nie przekracza 40 stopni Celsjusza. Przechowujemy w oryginalnych, ciemnych butelkach, starannie zakręcony, w ciemnym miejscu, najlepiej w lodówce. Termin przydatności do spożycia - 6 miesięcy od daty otwarcia.
Dlaczego Olej Rzepakowy z Olejarni Łoś jest wyjątkowy?
- do produkcji używamy wyłącznie nasion pochodzących z upraw RSP w Czechach, koło Krakowa. Czuwają nad nimi specjaliści z wieloletnim doświadczeniem. Nie stosujemy glifosatu. Zdrową jakość naszych upraw potwierdzają zadowolone pszczoły z Pasieki Wędrownej Pana Szczepana Gnata.
- olej tłoczymy na bieżąco, wykorzystując profesjonalne prasy ślimakowe. Dzięki temu uzyskujemy produkt zawsze świeży, o wyjątkowym smaku i wysokich wartościach odżywczych
- proces produkcji nastawiony jest na maksymalne zachowanie właściwości odżywczych. W czasie tłoczenia temperatura nie przekracza 40 stopni Celsjusza. Olej Rzepakowy z Olejarni Łoś jest nierafinowany i niefiltrowany. Nie dodajemy do niego żadnych dodatkowych składników.
- kiedy już wytłoczymy z rzepaku wszystko, co najlepsze, wlewamy olej do ciemnych butelek, by chronić jego cenne składniki odżywcze przed światłem słonecznym. I dodajemy wygodną zakrętkę niekapkę.
Wartości odżywcze w 100 g:
Wartość energetyczna: 3690 kJ/ 898 kcal
tłuszcz, w tym: 100 g
- kwasy nasycone: 6,6 g
- kwasy jednonienasycone: 63 g
- kwasy wielonienasycone: 30 g
weglowodany, w tym: 0 g
- cukry 0 g
białko 0 g
sól 0 g
Chcesz posmakować, zanim kupisz? Regularnie bywamy na małopolskich (i nie tylko!) targach, festiwalach, ryneczkach. Zapraszamy serdecznie! Można powąchać, spróbować, porozmawiać... Uprzedzamy tylko uczciwie, że smakowanie najczęściej kończy się zakupem ;) Aktualne informacje, gdzie będziemy w najbliższy weekend zawsze na naszym FB i Instagramie.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.